Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 

Leven met gehoorproblemen

Een oplossing voor uw gehoorproblemen 

1,4 miljoen Belgen leeft met gehoorverlies. Er bestaan talrijke hooroplossingen, maar er is meer nodig om het hoorplezier opnieuw ten volle te ontdekken …

 

Uw gehoorevolutie volgen

Amplifon bestaat al meer dan 75 jaar in België en heeft intussen al zo’n 80.000 mensen geholpen met hun gehoorproblemen. Onze ervaring leert dat de beste resultaten het gevolg zijn van een nauwe, duurzame relatie tussen de audioloog en de hoortoestelgebruiker.
Bovendien nodigen wij onze cliënten uit om regelmatig langs te komen in onze centra voor een controle of aanpassing, met het oog op een optimale werking van hun hoortoestellen.


Een aangepaste omgeving

Enkele eenvoudige aanpassingen maken het gemakkelijker om te leven met een gehoorprobleem. Vast tapijt en dikke gordijnen, bijvoorbeeld, verminderen weerkaatsing en creëren gunstige omstandigheden voor een goede spraakverstaanbaarheid.
Daarnaast hebben de meeste hifi-toestellen speciale geluidsfuncties. Als men het geluid van de bron zo instelt dat het aantal scherpe tonen wordt verhoogd, wordt het geheel harmonieuzer. Ten slotte bestaan er ook heel wat communicatiehulpmiddelen die het dagelijkse leven vergemakkelijken (telefoon, wekker, tv-hoofdtelefoon …).


Leven met anderen

De aanvaarding van  hoortoestellen hangt vaak samen met de aanvaarding door anderen. Verlies niet langer de draad van een gesprek en zeg eerlijk dat u een gehoorprobleem hebt. Leg de basis voor een goede communicatie en vraag om trager te spreken en beter te articuleren. Eén miljoen Belgen van alle leeftijden hebben te kampen met gehoorverlies, wat het tot een wijdverspreid probleem maakt dat op heel wat begrip kan rekenen.

Toegang tot cultuur

Er bestaan heel wat initiatieven om slechthorenden meer toegang te bieden tot cultuur. Sommige bioscopen, bijvoorbeeld, beschikken over een ringleiding (= een magnetische lus) die het geluid rechtstreeks overbrengt naar de hoortoestellen. Soms volstaat het om bij het onthaal te vragen om dit systeem aan te zetten.

 

En u, hoort u erbij?

Misschien herkent u zich in deze situatie. Onze Amplifon-audiologen maken graag vrijblijvend de balans op van uw gehoor. Maak een afspraak voor een gratis hoortest.

  

 Volgende stappen